KÚRA

A kúra alapja a tudósunk által előírt terápiás eljárás, mely egyénre és életkorra és a betegség súlyossági fokához szabva határozza meg a szükséges kezelések számát, a klímateremben tartózkodás időtartamát, a javallatokat és ellenjavallatokat.

Egy kúra 20 kezelést jelent, egy bevezető időszakot követően a felnőttek alkalmanként 40-60 percet, a gyerekek 25-40 percet tartózkodnak a klímateremben.

A terápiát Hajdúszoboszlón mi magunk is gyakoroljuk a 4 csillagos Béke Gyógyszálló gyógyfürdőjében, ahol többségében német pácienseket kezelünk.

Mi orvosi tevékenység ként végezzük az eljárást, de partnereink többsége mint Fizikai Közérzet Javító Szolgáltatást gyakorolja. Így sokkal egyszerűbb, mert nem szükséges hozzá hatósági engedélyezés és állandó orvosi felügyelet sem.

A „szeánsz” alatt pácienseink kényelmes karosszékekben ülve normális ütemben lélegeznek, melléküreg gyulladásos betegeinknek ajánljuk az orron át történő lélegzést. A klímateremben beszélgetnek vagy olvasnak, a gyerekek rajzolgatnak vagy játszanak. Felnőtteknek tiltjuk az elalvást, hiszen alvás közben kevesebb levegőt lélegeznek be, és ezzel kevesebb hatóanyagot is.

Néhány partnerünk:

Dunaharaszti
hamori.anna01@gmail.com +36706279733
Győr
Csendes Éva +36303904164
Sopron
hukriszta@gmail.com +36707760327
Süttő, Dorog
bakosnejm@freemail.hu +36205550154
Gödöllő
doktorkoti@gmail.com +36203408045
Esztergom
diuy80@gmail.com +36302986285
Budapest XI
soszoba11@gmail.com +36302950816
Budapest XVII
marosi.moni@t-online.hu +36308653882
Budapest XX
info@meseso.hu +36202581600

Berendezések – Asztmára, Légúti Allergiára és Légcsőhurutra

Megoldást kínálunk

Az új fejlesztés: AREC Aerosol RMB

Hordozható (súlya 10 kg), energia takarékos, olcsó!

Hatóanyag felhasználása rendkívül alacsony.

A legjobb szakvéleményeink vannak, többek között a Debreceni Egyetem Orvosi Karának Kutatásetikai Bizottságától, továbbá Dr. Szilasi Máriától, a Tüdőklinika professzor asszonyától és néhai Dr. Mihóczy László egyetemi tanártól, valamint vélemény és retrospektív vizsgálati eredmények Dr. Gönczi Ferenc gyermek pulmonológus főorvos, megyei szakfelügyelőtől. A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Tüdőgyógyász Szakmai Kollégium pedig kiegészítő eljárásként javasolja.

Mi a különbség…

A hagyományos inhalációk és az “AREC” – therápia között?

(A Gyermekgyógyászat című folyóiratban megjelent cikk)

A sóklíma technológiákról népszerűen

A krónikus obstruktív hörgő kórképek kezelésére a -90-es évek elejétől lendült neki igazán a sóbányák mikroklímájának modellezését célzó sóklíma technológiák alkalmazása. (A Népjóléti Minisztérium delegációja először 1990. szeptemberében tanulmányozta Aknaszlatinán az ez irányú tudományos tevékenységet).
Éppen az azóta kialakult kínálati „piac” sokszínűsége teszi szükségessé és időszerűvé az egyes eljárások összehasonlítását.
A sóklíma minőségének jellemzői: a sószemcsék mérete (csak az 5 µ alatti szemcsék juthatnak be a kishörgőkbe), a hatóanyag páratartalma, az egységnyi légtérre jutó hatóanyag mennyisége, az elektromos töltöttség foka, a klímaterem levegőjének páratartalma, a légáramlás sebessége és az egységnyi légtérben található szaprofit flóra mennyisége. Ezen elvárások megléte vagy hiánya jelzi az egyes technológiák minőségét.

A legismertebb eljárások és jellemzőik:

– Sóoldat párologtatása párologtató edényekből: a belélegzett hatóanyag legalább 95 % páratartalmú, ezért belégzéskor kitapad a légutak falán, így kis hatékonysággal jut le a légutak terminális szakaszaiba.
– Sóoldat beporlasztása a klímaterem légterébe: ugyan úgy, mint fentebb…
– Sórétegeken átfújatott levegőáram: kezdetben a nagyobb szemcsék felületéről finom sóprt fúj be, de a továbbiakban erősen kérdéses a hatóanyag előállítása, mert a lamellák közötti sóréteg soha nem fogy el.
– Ömlesztett só alkalmazása: ebben játszanak, vagy sétálnak a betegek: hátránya, hogy a légtérben folyamatosan jelen vannak az 5 µ feletti szemcsék, melyek belégzése elzárja a kishörgők bemeneti nyílását, így akadályozza a finomabb szemcsék bejutását.
– Ismételt klíma generálás: mivel a befújás gyakori (10-15 percenkénti), folyamatosan belélegzik a betegek a túlméretes szemcséket is. Lásd: mint az előző.

Fenti eljárások közös jellemzője, hogy a minőségi mutatókra vonatkozóan nincs adat, és nem rendelkeznek terápiás leírással, így az ellenjavallatokat sem ismertetik.

-Sóbánya mikroklíma: valódi só aerosol, de meglehetősen magas páratartalommal, és viszonylag kevés (2-2,5 mg./m3) hatóanyaggal. Ezért egy kúra 20 napon át napi 6 órás tartózkodással javasolt. Helyhez kötött, így idő- és költség igényes.
– Sótéglákból épített és sófalas klímatermek: sófalakból egyetlen szem hatóanyag sem kerül a légtérbe, mint ahogy a sóbányák hatóanyaga sem a több ezer négyzetméternyi sófalból származik, hanem a bányászati munkálatok során a „padlózaton” lerakódott finom sópor sétálás, mozgás általi levegőbe emeléséből. Ezen klímatermek valamely „sótermelő” eljárással komplettálandók, hogy hatóanyag is legyen a légtérben.
– Speciális aerosol (AREC) technológia: magas hőmérsékletre hevített, abszolút száraz sót aprít fel extrém fordulatszámon, így az aerosol diszperzitása és elektromos töltöttsége is ideális, a hatóanyag mennyisége pedig 8 mg./m3. A szaprofit flóra szám mindösszesen 100-150 (!) db./m3. A betegek a friss klímakészítést követően 20 perc „pihentetés” után léphetnek a klímaterembe, miután a nagyobb szemcsék leülepedtek. A sószemcsék mérete 90 %-ban 5 µ alatti, és a klíma 180(!) percig stabil marad. A hőmérséklet és légnyomás normál, a páratartalom 60 % alatti.

A terápiás eljárás leírásai szerint az ambulanter kezelések kúra szerűek és egyénre szabottak, életkortól, betegségtől és annak súlyosságától függően. A javasolt kezelések száma 20-24 kezelés/kúra. A retrospektív vizsgálati eredmények szerint jelentős a beteg-nyereség: csökken vagy elmarad a gyógyszerszükséglet, a rohamok időtartama, gyakorisága és súlyossága, a szükséges injekciók száma, a betegség miatt mulasztott óvodai, iskolai napok száma, társadalmi kihatása ként pedig a szülők táppénzes napjainak száma.
Ez a technólógia és terápiás eljárás orvostudósok szabadalmának tovább fejlesztett változata, és ma a világszínvonalat jelenti.
Óvodai, iskolai alkalmazásával lehetővé válna, hogy generációk nőjenek föl ezen népbetegség nélkül!

Hajdúszoboszló, 2020. október.

Bozóky Dénes

Asthma Rehabilitációs Centrum (AREC) Kft. ügyvezetője.

Gyógyuljon speciális klímában, próbálja ki az AREC sószobáit!

A sószoba jól ismert és sikeres módja a különféle légúti problémák kezelésének, a hétköznapokat megkeserítő tünetek enyhítésének. Aki sószobáról hall, annak általában a sótéglákból épített helyiség jut eszébe, ahol kényelmes karosszékekben tudják az előírt kúrának alávetni magukat a betegek. Vannak azonban a sószobáknak más típusai is.

Az AREC sóterápia olyan sószobákat kínál a betegek részére, amikben nem sótéglák, hanem az AREC különleges sóterápiás berendezés szolgáltatja a gyógyuláshoz szükséges klímát. A klímaszoba egy pihenésre, gyógyulásra komfortosan berendezett helyiség, ahol felnőttek és gyerekek egyaránt kényelmesen tölthetik a terápia idejét. Az AREC sóterápiás készülék egymaga képes maximális hatékonyságú gyógyközeget létrehozni, köszönhetően a speciális technológiának és a levegőbe juttatott finom sószemcséknek.

A betegeknek nincs más dolguk, mint lélegezni, és gyógyulni az AREC sószobáiban! Bátran tegye próbára Ön is!

Szabaduljon meg a köhögéstől, próbálja ki az Arec terápiát krónikus légcsőhurut kezeléshez is!

Sógép pollenallergiára is!A légúti megbetegedéseknek minden formája kellemetlen, különösen akkor, ha a tünetek nem akarnak enyhülni, a betegség pedig hosszú ideje fennáll. Ez az állapot nagyon zavaró tud lenni, sőt nem ritkán akadályozza a napi rutin feladatok elvégzését is.

A krónikus légcsőhurut egyike ezeknek, és akár egy egyszerű náthából is kialakulhat. Ha már mindent kipróbált, de még mindig nem lábalt ki a betegségből, ajánljuk Önnek az Arec sóklíma terápiát krónikus légcsőhurut kezeléshez! A kellemetlen rekedtség, a kínzó, száraz bosszantó köhögés mind megszűnhet, ha a megfelelő terápiát, illetve krónikus légcsőhurut kezelést választja hozzá.

Az Arec sóklíma terápia lényege a natúr bányasóból készült, elektromos töltésű, lehelletnyi finomságú sószemcsékkel végzett kúra. A sószemcsék belélegezve fejtik ki hatásukat ott, ahol szükség van rájuk. Nem kell gyógyszerekre költenie, mellékhatásokkal küzdenie, inkább menjen biztosra és gyógyuljon meg modern krónikus légcsőhurut kezelés segítségével!

Szívesen válaszolunk a felmerülő kérdéseire a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén!

Sógép pollenallergiára is!

Sógép pollenallergiára is!A pollenallergiától szenvedő betegeknek mindegyik évszak tartogat megpróbáltatásokat. Egészséges társaiktól eltérően, nekik néha a levegővétel is nehézséget okozhat, nem beszélve az állandó tüsszögésről, orrdugulásról, irritációról.

A megoldás a tünetek enyhítésére, illetve megszüntetésére több módszer is lehet. Az allergia gyógyszereken kívül más lehetőségek is léteznek, amivel tökéletesen javítható az allergiások életminősége. A sóterápia segítségével a légutak megtisztulnak és a légzés felszabadul. Ma már nincs szükség helyhez  és időponthoz kötött sóterápiákat beütemezni a napirendünkbe, sógép segítségével akár otthon is tehetünk az egészségünkért!

Keressen fel minket bizalommal, és ismerje meg sógépünket, amiről teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy egyedülálló berendezés a piacon! Az Arec sóterápián alapul ennek a sógépnek a működése, ami sokkal hatékonyabb, mint például egy sószoba. A sót víz nélkül, lehelet finomságúra dolgozza fel a gép, a szemcsék pedig elektromosan töltöttek, ami ennek köszönhetően gyakorlatilag maximálisan képes kifejteni a hatását a beteg légutakban.

Lépjen velünk kapcsolatba megadott elérhetőségeinken, és tudjon meg mindent a sógépről!

Ezért vagyunk MI a legjobbak!