KÚRA

Eljárásunk feltalálója a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja.

Egy kúra 20 kezelést jelent, egy bevezető időszakot követően a felnőttek alkalmanként 40-60 percet, a gyerekek 25-40 percet tartózkodnak a klímateremben.

A terápiát Hajdúszoboszlón gyakoroljuk a 4 csillagos Béke Gyógyszálló gyógyfürdőjében.

Igény esetén szakemberek részére megküldjük a terápia tudományos leírását és a legjobb referenciákat.

Néhány partnerünk:

Németország (Deutschland): www.salzklima.de

Budapest, III. Aquinkumi lakótelep,
Vízimolnár u. 7-9. Tel: 06-20-972-1199

Budapest, XVII. kerület, 06-30-865-3882

Gödöllő: 06-20 547 55 38

Miskolc: 06-20-532-4558

Székesfehérvár: 06-30-839-2645

Szeged: 06-30-9831-207

Nyíregyháza: 06-30-5752-459

Debrecen I: 06-20-9808-687

Debrecen II: 06-20-9390-266

Veszprém: 06-20-3176-334

Pécs: 06-20-9457-299

Sopron: 06-30-7602332

Berendezések – Asztmára, Légúti Allergiára és Légcsőhurutra

Megoldást kínálunk

Manapság sokan foglalkoznak a légúti betegségek kezelésével, sokféle eljárást alkalmazva. Igen nagy az érintett populáció, így természetes, hogy a hagyományos orvoslás és az alternatív gyógyászat is nagy figyelmet fordít ezen területekre.

Szerencsések, akik nem tudják, mit jelent igazán ilyen betegséggel “együtt élni”, naponta aggódni, hogy kell-e orvos, kell-e mentő. A beteg gyerek nem sportolhat, önfeledten még csak nem is játszhat, nem is futkározhat.

Az “AREC”-therápia orvostudósok szabadalma (védett hazánkban, Európában és az U.S.A.-ban), akik a sóbányák évezredes pozitív tapasztalatai alapján elindulva mesterséges körülmények között – az inhalációs teremben – modellezik a sóbányák mikroklímáját, de attól hatszor intenzívebben. (Amíg a sóbányákban egy eredményes kúra teljesítéséhez húszszor hat óra szükséges, addig nálunk húszszor egy óra).

A légtérben natúr bányasó lebeg, de különleges állapotban: a szemcsenagysága 0,5 és 5 mikron közötti. A sószemcsék a felületükön elektromos töltést hordoznak. A szemcseméret azért fontos, mert a sónak le kell jutnia a kishörgőkbe, melyeknek a “bejárati ajtaja” mindössze 5 mikron átmérőjű. Az ionizáció pedig növeli az eljárás hatásfokát. Ezeknek a technikáknak köszönhetjük, hogy valóban mi vagyunk a legjobbak.

A bizonyíték több ezer gyermek és felnőtt, akik már részt vettek “AREC”-kúrán. És talán az is bizonyíték, hogy a gyerekeknek 1 év visszafizetési garanciát adunk! Rehabilitációs gyakorlatban nem ismerünk hasonlót. Kiváló hatásfokkal dolgozunk: egy 20 kezeléses kúrát követően gyerekeknél 1 évig tartó 80-92 %-os (!)javulás tapasztalható.

A beteg nyeresége óriási: nincsenek rohamok, nem kell injekció, gyógyszer alig-alig vagy egyáltalán nem szükséges, nincs mellékhatás, nincs hálapénz, nincs betegszabadság! A gyermek újra sportolhat és teljes értékű emberré válik. Nos, megéri?

A legjobb szakvéleményeink vannak, többek között a Debreceni Egyetem Orvosi Karának Kutatásetikai Bizottságától, továbbá Dr. Szilasi Máriától, a Tüdőklinika professzor asszonyától és néhai Dr. Mihóczy László egyetemi tanártól, valamint Dr. Gönczi Ferenc gyermek pulmonológus megyei szakfelügyelőtől. A Tüdőgyógyász Szakmai Kollégium pedig kiegészítő eljárásként javasolja.

Várjuk szeretettel a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Nem fognak csalódni.

Mi a különbség…

A hagyományos inhalációk és az “AREC” – therápia között?

A hagyományos inhalációs eljárásokban a hatóanyag – a só – vízhez van kötve, vízben oldott és azt párologtatva inhalálnak. Ebben az esetben azonban a hatóanyag páratartalma 95 % – tól is magasabb, és ennek köszönhetően a hatóanyag nem jut le a tüdő mélyére – a kishörgőkbe és a léghólyagocskákba, ahol a gyulladt és görcsös állapot van és ahol a betegség gyógyítható – , hanem kitapad a légutak falán.

Az “AREC” – therápiában a só ( natúr bányasó ) egy szem vizet sem “lát”. Egy malomban aprítjuk, finomabbra, mint a cigarettafüst, és így küldjük a légtérbe. Így garantáltan lejut rendeltetési helyére. Ráadásul, hogy “cifrább” legyen, még ionizált is, ami növeli a gyógyítás hatásfokát.

A sótéglákból épített inhalációs “kamrákra” pedig nem célszerű sok szót vesztegetni: nincs bennük egy szem hatóanyag sem. (Hacsak nem helyeznek be egy AREC klímagépet). De a sóbányákban sem lenne lebegő só, ha a baetegek nem “emelnék” fel a talajról sétálással, játszadozással a bányaművelés során keletkezett és minden éjszaka újra és újra “lepihenő” finom szemcséket.

Ezért vagyunk MI a legjobbak!

Az általunk elmondottak alátámasztására – külön kérésre – szívesen prezentáljuk a Debreceni Orvostudományi Egyetem Kutatásetikai Bizottságának a szakvéleményét.

Dr. Szilasi Mária professzor asszony (Tüdőklinika Debrecen) szakvéleményét.

és Dr Gönczy Ferenc Főorvos szakvéleményét.

(H-B megyei gyermekpulmonológus szakfelügyelő) retrospektív vizsgálati eredményeit és szakvéleményét.

A Tüdőgyógyász Szakmai Kollégium kiegészítő terápiaként ajánlja!

Statisztikák:

Megjegyzés: A felmérés az első kúrát követő egy évvel történt. Egyéb tapasztalatok: Hajdúszoboszlón német pácienseket is kezelünk – 14 éve néhány ezret – , akik a 60 – as, 70 – es korosztályhoz tartoznak. 65 % – uk visszajáró !